Pea kõikidele hotellidele avaldas suurt mõju tänavu ligi pooleteise kuu võrra hiljem alanud kiirlaevaühendus Tallinna ja Helsingi vahel, sest soomlased moodustavad jätkuvalt valdava osa Tallinnas majutatavatest inimestest. Näiteks Viru hotellis kukkus täituvus aprillis võrreldes mullusega seetõttu kümme protsenti, Palace’is aga üle 15 protsendi, kirjutab Postimees.

“Suvi peaks tulema hea, sest sõltumata hotellide arvust ei ole vähemalt Tallinnas küll kellelgi kunagi suvel klientidest puudust olnud,” kinnitas Radisson SASi turundusjuht Kersti Vaino. Nende hotellis langes aprillis täituvus soomlaste puudusel seitse protsenti.

Sarnaselt teiste hotellidega on Radisson SASis tänavu suveks broneeritud suurem osa nädalavahetusi, tühje tubasid võib leida vaid nädala sees.

Scandic Hotels Eesti müügi- ja marketingiosakonna juhataja Andres Haraku sõnul on suveks broneeritud ka väljaspool Tallinna asuvad hotellid.

Rannahotelli peaaegu kõik toad on broneeritud juuliks, kuid ka juuni ja august on juba võrdlemisi täis. Seal on peamisteks klientideks just soomlased.

Kui veel aasta alguses kardeti, et oma mõju tänavusele turistide arvule ja hotellide täituvusele võib olla ka Iraagi sõjal, siis hotellijuhtide kinnitusel ei ole seda olnud ning turistide arv peaks suvega pigem kasvama.

Tänavu kevadel avati Viimsis uus hotell Athena ning mai algusest töötab Suur-Karja ja Väike-Karja tänava nurgal Barons’i hotell. Nunne tänaval avatakse suvel aga uus hotell Imperial. Hotellikohtade hulk suureneb nende arvelt vähem kui 200 koha võrra.

34 numbritoaga hotell loeb ennast kõrgema äriklassi hotelliks ning kuigi tärne ei ole sellele veel taotletud, üritatakse Betlemi kinnitusel vastata nelja tärni nõuetele.

Praegu on ainus viie tärni hotell Tallinnas Hotel Schlössle. Sügisel peaks aga vanalinnas valmima hotell Kolm Õde, mis samuti kõrgemasse klassi tahab kuuluda.