EHRLi juhatuse esimehe Feliks Mäguse sõnul on üha süvenevaks hotelli- ja restoranivaldkonna probleemiks tööjõu puudus. Hotelli- ja restoranivaldkonna maine tõstmine on seetõttu tema sõnul värselt valitud juhatuse tõsise tähelepanu all.

Liit planeerib tihedamat koostööd nii valitsusasutuste kui ka koolidega uute töötajate leidmiseks liidu ettevõtetesse, kavandatakse ka erialakoolide õpilastele stipendiumite andmist liidu liikmete poolt, erialasid propageerivaid tegevusi meedias, erialakonkursse, ümberõppe korraldamist jms.

"Oleme ka senisest tõsisemalt otsimas võimalusi välistööjõu kaasamiseks," möönis Mägus.

Liidu huvi on Eesti kui atraktiivse reisisihtkoha positsioooni tugevdamine, mistõttu soovib liit igati jätkata koostööd riigi ja turismifirmade liiduga. "Statistika näitab paraku turistide suuremat huvi nii Läti kui Soome vastu," ütles Mägus. "Turism on täna Eesti üks suurimaid ekspordiartikleid ja selle tulu saaks eeskätt suurendada juhul, kui Eesti tuntus oleks kõrgem ja saabumiseks on vähemalt Lätiga võrreldav otselendude arv.”

Mägusi sõnul peab uus juhatus ka oluliseks, et peamised hotellide ja restoranide valdkonnas tegutsevad ettevõtted oleksid EHRLi liikmed. "See annaks liidule suurema kõlapinna ja liikmetele täiendavad võimalused hotellimajandusele sobiva majanduskeskkonna säilitamisele."

Käesoleval hetkel kuulub EHRLi 77 erinevat hotelli ja restorani üle Eesti.

EHRL uude juhatusse kuuluvad lisaks Mägusile Heldur Allese, Evelin Bötker, Egon Elstein, Kari Hiltunen, Verni Loodmaa, Aigar Pindmaa, Tiina Reijonen, Urmas Sukles, Tarmo Sumberg ja Toomas Undusk.