Reval Hotelligrupi müügidirektori Tarmo Bachmanni sõnul näitavad arvestused, et järgmisel aastal peaks Tallinna juurde tulema 900 hotellikohta. Samas ei karda Reval Bachmanni sõnul uute tulijate tõttu oma turuosa olulist vähenemist. “Raskem on kindlasti uutel ja väiksematel hotellidel,” lausus Bachmann. “Kui on rohkem pakutavat pinda, võib arvestada ka uute hinnapakkumistega,” märkis Bachmann. Ta lisas, et suvel, kui rohkem nõudlust, võivad hinnad natuke kerkida, kuid seevastu külmemal ajal võivad hinnad jällegi langeda.

Eesti hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevdirektor Donald Visnapuu ütles, et praegu pealinnas ehitatavatest hotellidest on suurim Tallinki oma, kuhu tuleb ühtekokku 350 tuba. “See on Tallinna mastaabis suur arv,” nentis Visnapuu.

“Tallinki hotell on suunatud eeskätt turistiklassile. Samas on Viru hotelli nimi pikaajaliselt tuntud ning neil on oma nišš. Olümpia on aga äriklassile suunatud,” lausus Visnapuu.

Tallinki investorsuhete juht Marek Mägi ütles, et kevadel avatava hotelli maksumuseks on planeeritud kuni 300 miljonit krooni. Mägi sõnul hakkab kevadel Eesti ning Rootsi vahet sõitma nende uus reisilaev, mistõttu oodatakse reisijate arvu kasvu. “Loodame, et need turistid, kelle me Eestisse toome, peatuksid meie hotellis,” märkis Mägi. Ainuüksi Tallinki uus hotell pakub tööd umbes 100 inimesele.

Toompuiesteele L’Ermitage’i hotelli rajava Nordic Hotelsi tegevdirektor Toomas Teeväli leiab, et kuna Tallinnas käib usinalt uute majutuspindade ehitamine, tuleb mõnel hotellil, mis asub nn huvitavast rajoonist eemal, üle vaadata oma teeninduspõhimõtted ja hinnakirjad. Seda eeskätt talveperioodil, sest siis on külastajaid vähem. L’Ermitage kerkib Toompuiesteele, kuhu lähedale jäävad veel Grand Hotel Tallinn ning hotell UniqueStay, mis samuti piirkonda oma laiendust ehitab.

L’Ermitage’i hotell hakkab tööd andma 45-50 inimesele ning selle maksumuseks on 50 miljonit krooni.

Donald Visnapuu usub, et vaatamata mitmele uuele tegijale suudavad kõik hotellid siiski tihenenud konkurentsis läbi lüüa. “Suveperioodil näiteks on üsna raske Tallinnas vaba hotellikohta leida,” lausus Visnapuu. EHRL-i tegevjuhi sõnul on Tallinna hotellide keskmine täitumus praegu umbes 60 protsenti.

Viru hotell mahutab 1000 inimest

Tänu Viru Keskuse juurdeehitusele saab järgmiseks kevadeks valmis 93 uut hotellituba, mida hotell rentima hakkab. Koos senise 423 numbritoaga mahutab hotell siis ligi 1000 inimest.

Sokos Viru Hotelli müügi- ja turundusjuht Anneli Hendriksoni märkis, et tihenevast konkurentsist hoolimata ei karda hotell järgmisel aastal müügi- ning kliendinumbrite langust. Tema sõnul kuulub hotell nüüdsest Sokose hotellide gruppi ning tänu sellele nähakse võimalust efektiivsemalt tegutseda. Ka prognoosib Viru konverentsituristide arvu kasvu. Raigo Neudorf