"Suvi on möödunud ootustest isegi pisut paremini, meid on külastanud ligi 12 protsenti rohkem kliente, kui mullu esimese seitsme kuu jooksul," rääkis Haapsalu spaa-hotelli Laine juhataja Irene Väli BNS-ile.

Hotelli täituvus oli juulikuus 78 protsenti. "Arvan, et soojad ilmad ja palju põnevaid kultuurisündmusi meelitavad külalisi Haapsalusse ka veel augustis-septembris," lisas Väli.

Ka Pärnus asuva taastusravikeskus Sõpruse juhataja Jaanus Otsa sõnul on suvi hästi läinud ja poolaasta tulem on 1,2 miljoni krooni võrra parem kui 2009. samal perioodil.

2010 juunis oli taastusravikeskuse täituvus 52,4 protsenti, juulis 90 protsenti ning augustiks prognoositakse hetkel 57 protsendilist täituvust. 2009. aastal olid vastavad näitajad 40,5 protsenti, 75,5 protsenti ning 34,2 protsenti.

"Praegu tundub, et ka sügis tuleb hea," lisas Ots.

"Kuna meie valdkond, eriti Pärnus, on vägagi sessoonne ettevõtlusliik, siis täituvus kindlasti talveks langeb ja hakkab tõusma uuesti märtsis. Loodan aga, et täituvuse aastakeskmise kasv on jätkuv. Olukord turismisektoris on juba kergel tõusul, nii räägivad ka teised spaa ettevõtjad," märkis ta.

Juulikuise täituvusega jäi enda sõnul rahule ka Pärnu hotelli müügijuht Lagle Lust. "Augustikuu täituvus ei ole enam väga kõrge," lisas ta.

"Georg Ots spaa-hotellil on läinud juulikuus paremini, kui eeldasime," märkis hotelli juht Toomas Leis BNS-ile. "Augustikuu tulemus peaks tulema plaanipärane," lisas Leis.

Kõrge täituvus püsib Saaremaal spaa-äris Leisi sõnul ligikaudu kaheksa nädalat aastas, jaanipäevast augusti keskpaigani.

"Selle põhjus on lihtne, siis algavad ja lõppevad laste koolivaheajad ja see on ka peamine periood, millal puhkusi võetakse," selgitas ta.