Huawei tarbijasegmendi juht Baltikumis Hong Yang rõhutab, et süüdistustel nagu oleks Huawei telefonid ebaturvalised, puudub igasugune alus.

„Huawei jaoks on meie klientide turvalisus ja privaatsus esmatähtis ning siinkohal lähtume USA-s ja Kanadas väljatöötatud GAPP (Generally Accepted Privacy Principle) põhimõtetest, EL-i isikuandmete kaitse üldmäärusest (GDPR) ning loomulikult kohalduvad meile ka iga riigi kohalikud regulatsioonid,“ ütles Yang. „Ilma kasutaja nõusolekuta ei kogu ega jaga me isiklikke andmeid kolmandate osapooltega ning proovime pakkuda oma tarbijatele parimat privaatsuskaitset. Samas on Huawei alati valmis kaitsma oma õigusi ja huve olukorras, kus mõni osapool levitab alusetuid kuulujutte ja pahatahtlikku laimu,“ lisas Huawei esindaja.

Möödunud nädalal otsustas Vilniuse ringkonnakohus, et riigi üks suurimaid väljaandeid Lrytas avaldas oma Huawei-d käsitlevas artiklis valeinfot. Kohtuotsusega leiti, et süüdistused Huawei vastu olid täiesti alusetud ning kahjustasid tõsiselt Huawei reputatsiooni. Kohtuotsusega peab väljaanne kahe nädala jooksul 2018. detsembris avaldatud artiklis esitatud valeväited oma veebilehel ümber lükkama.