Ringkonnakohus vaagis Sven Sillari määruskaebust Hirve (59) vahistamisele kinniste uste taga ning teeb selle kohta määruse esmaspäeva pärastlõunal.

Veebruari keskel lubas maakohus vahistada Hirve, tema äripartneri Pavel Gammeri (54), samuti Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Ahmed Ozdojevi (48) ja veel neli inimest.

Kahtlustatavate hulgas on ka tuntud vandeadvokaat Viktor Särgava (35) ning keskkriminaalpolitsei pidas teiste hulgas kinni ka oma kunagise kolleegi, rahapesu andmebüroos üle kümne aasta töötanud Aivar Orukase (44), samuti kunagise kaitsepolitseiniku Viljar Subka (49).

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on aastaid tegutsenud kuritegelik ühendus toime pannud erinevaid majandusalaseid ning varavastaseid kuritegusid eesmärgiga teenida ühenduse juhtidele ning liikmetele varalist kasu.

Kahtlustuse kohaselt kasutati lisaks füüsilistele isikutele kuritegude toimepanemiseks ka erinevaid juriidilisi isikuid.

ERR-ile teadaolevalt sisaldab kahtlustus mitmeid maksupettuste episoode, kokku vähemalt üle miljoni euro, samuti üle kolme miljoni USA dollari väljapressimise katset ühelt ettevõtjalt.