Kuna riigikohus AS Haljas ja selle juhatuse liikme B. P. kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmetsa ning firma ostu-müügidirektori M.P. kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma kaebusi ei aruta, siis jäi jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsus.

Mullu novembri lõpus tühistas ringkonnakohus osaliselt mullusuvise Harju maakohtu otsuse, millega Haljasele, B.P.-le ja M.P.-le mõisteti rahakaristused osaliselt tingimisi. Ringkonnakohus leidis, et neile mõistetud rahakaristused on vaja mõista täies ulatuses reaalselt, mistõttu peab AS Haljas tasuma rahakaristusena 20 000 eurot ning B.P. 4960 eurot ja M.P. 4070 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lubasid AS Haljas juhatuse liige B.P. ja firma ostu-müügidirektor M.P. 2012. aasta suve lõpus pistist Haljase lepingupartneriks oleva kauplusteketi ostujuhile, et ta loobuks täiendava soodustuse nõudmisest kauplusteketis müüdavatele kaupadele ning suurendaks Haljase tarnitavate toodete sortimenti ja läbimüüki kauplusteketi poodides. Süüdistuse järgi pakkusid Haljase esindajad ostujuhile pistisena igakuist rahasummat, mille suurus oleks sõltuvuses Haljase tarnitavate kaupade läbimüügist kaupluseketi poodides.