Külmutatud kanaläga on tehtud ülejääkidest ning sellest saab teha sellise proteiinilaksu, mis oleks vägagi abiks nälgivate laste probleemi leevendamisele. Avery ei saa aega raisata, tal on enda sõnul jäänud tegutseda veel 4795 päeva. Mees riietub nagu Steve Jobs - talvel kannab ta musta, suvel valget. Ta töötab oma Auclandis asuvas kodu-laboratooriumis koos oma meeskonnaga.

Teine asi, millega ta praegu tegeleb on Life Pod ehk vastsündinute inkubaator. Siiani on selline aparaat maksnud 40 000 dollarit, kuid Avery on teinud 2000-dollarilise variandi, mis peaks taskukohane olema väga paljudele kohtadele, haiglatele, kohalikele omavalitsustele, kes siiani seda osta ei jaksanud.

Miks on mehel jäänud aega vaid 4795 päeva? „Ma olen loonud algoritmi, et analüüsida inimesi, kes on minuvanused, sündinud samal ajal ja joovad sama palju chardonnayd kui mina ja kõik muu selline jama," selgitas ta.

Ray ütleb oma leiutise kohta: „Kui sa võtad ära kogu selle Silicon Valley müra ning sul on vaid grupp inimesi kuskil kuuris koos treipingi ja töövahenditega, mõtlevad nad välja seda, mille peale keegi teine ei tule."

Vaata väikest videolõiku Avery leiutistest siit.