Kui võtta arvesse inflatsiooni, siis on triljonile kõige lähemal olnud Aafrikas 13. sajandil tegutsenud kuningas Mansa Musa. Ta on maailma ajaloo rikkaim inimene 400 miljardi dollariga. Teisel kohal oleks John D. Rockefeller 340 miljardiga. Vladimir Putini varanduseks peetakse mõningatel andmetel 200 miljardit dollarit.

Ametliku rikaste edetabeli puhul peaks liitma kokku esimese 26 inimese varanduse, et rahanumbrit 1 000 000 000 000 kokku saada. Ülejäänud umbes 1800 miljardäri vara koguväärtus on umbes 6 triljonit dollarit.

Kas meil on võimalik näha ka triljonäri?

Jah! Ning varem kui me arvata oskame.

Credit Suisse'i „Globaalse Jõukuse Raport" prognoosib, et maailmas tekib järgmise kahe generatsiooni jooksul 11 triljonäri.

„Kui vaadata praegust jõukuse kasvu, siis eeldame, et maailmas on siis miljard miljonäri. See on 20% kõigist täiskasvanutest. Kui see stsenaarium tõeks saab, siis on miljardär tavaline nähtus ning on tõenäoline, et tekivad ka mõned triljonärid."

Kes on esimene triljonär?

Et selline rikkuse kasv toimuda saaks, peaks juhtuma midagi väga olulist. Mõelge kasvõi Bill Gatesile, kes oli personaalarvutite ja mitmete tehnoloogiavidinate ning programmide pioneer. Rockefeller tegi inimesed sõltuvaks naftast. Mansa Musa käes oli kogu maailma kulla- ja vürtside turg.

Kes iganes saab maailma esimeseks triljonäriks peab tõenäoliselt avastama uusi ressursse või looma tehnoloogiat, millest me täna unistadagi ei oska. Midagi, mis muudaks kõigi inimeste elu planeedil Maa.

Ameerika ettevõtja Peter Diamondis usub, et meeletu rikkus peitub kosmoses. Ta on investeerinud ettevõtetesse, mis püüavad leida võimalusi kaevandada asteroididel.

„Asteroidid on triljon dollarit väärt varandus. Nad koosnevad kõigest sellest, mis on planeedil Maa väärtuslik - metallid, mineraalid jne. Ma usun, et esimesed triljonärid tekivad kosmoses," ütles ta.