Psühholoog ja nõustaja Tiina Kilkson Kilkson juhib säästva elu portaalis Bioneer.ee tähelepanu noorte tarmukate töötajate liigkiirele läbipõlemisele, vahendab Eesti Päevaleht.

„Saar Polli andmetel on 87 protsenti Eesti töötajaskonnast stressis vähemalt korra aastas. 14 protsenti on aga pidevas pingelises stressiseisundis,” toob ta näite. Nõustaja loetleb üles kandvad läbipõlemise põhjustajad. Esiteks, eelmainitule lisaks, saavutuspõhine enesehinnang. Teiseks asjaolu, et töö iseenesest muutub järjest komplitseeritumaks ning pingelisemaks, töötajad peavad toime tulema järjest suurema hulga faktide, huvide ja nõuetega. Kolmandaks: vähem vaba aega. „ Töö tähendab sissetulekut, sotsiaalseid kontakte ja positsiooni. Kartus töökohta kaotada tekitab stressi. Stressiga seotud haiguste tõttu on töövõimetuslehel peamiselt just naised,” kirjutab Kilkson. Üks huvitav seik veel: individualistidest eestlased ei tohiks rajada avatud kontoreid, kus puudub igasugune privaatsuse võimalus.

Läbipõlemise all peetakse silmas kurnatust. Läbipõlenule on omane füüsiline väsimus, uneprobleemid, keskendumisraskused, emotsionaalne, sotsiaalne ja hingeline väsimus.