Eesti, Läti ja Leedu olid esimesed Euroopa Liidu liikmesriigid, kus võeti vastu kaasaegne transpordiseadus, mis reguleerib sõidujagamisvaldkonda. Baltimaade eeskujul võeti juriidilise raamistiku kaasajastamine ette ka Soomes, Horvaatias ja Portugalis.

Veriff'is saab Metsari vastutusvaldkonnaks äriarenduse juhtimine. "Liitun Veriffiga eelkõige seepärast, et nad tegelevad väga olulise probleemiga - usalduse loomisega digikanalites ning nad teevad Eestist globaalset äri. Eestis oleme näinud, et mobiilne identiteet avab palju võimalusi. Teenused liiguvad internetti, mis teeb nad omakorda kiiremaks ja odavamaks. Samas ei peaks digiteenused piirduma vaid riigipoolsete teenustega. Paljud uued teenused ei saa turule tulla, sest pakkuja ja tarbija vahel pole piisavalt usalduslikku suhet. Küsimus on selles, kas see takistus on ületamatu või ületatav. Ma arvan, et koostöös Veriffiga on see ületatav. Hindan Veriffi professionaalset meeskonda ja mul on väga hea koostöökogemus Kaarliga. Nimelt kasutasime Uberis Veriffi teenust uute juhtide ja sõidukite nõuetele vastavuse kontrolliks Eestis," rääkis ta.

Veriff'i asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on Metsar väärtuslik täiendus Veriffi kasvavasse meeskonda. "Ennul on kogemus nii finantstööstuses kui jagamismajanduse valdkonnas, lisaks kirg muuta tipptehnoloogia kättesaadavaks. Veriffi kliendid tegutsevad suuresti just nendes sektorites. Ennu tugevusteks on strateegiline juhtimine ja globaalne mõtlemine - väärtustame neid kogemusi ja teadmisi kõrgelt," rääkis ta. Varasemalt on Metsar töötanud strateegilise konsultandina globaalses ärinõustamisettevõttes Bain & Company, Smartcapi investeeringute haldurina ning Swedbanki Ida-Euroopa aktsiafondide juhina. Tal on juhtimise ja poliitikakujundamise alane magistrikraad Ameerika Ühendriikide ülikoolist Carnegie Mellon University.

Veriff on startup, mis muudab inimese identiteedi virtuaalselt tuvastatavaks. Veriffi murranguline tehnoloogia aitab organisatsioonidel luua kliendisuhteid kiirelt ja turvaliselt. Füüsilise identiteedi veriffimine virtuaalkeskkonda ennetab küberkuritegusid. Nii saavad jaekaupmehed kliendi taustakontrolli asemel keskenduda riskivabale globaalsele kasvule.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20-aastase Kaarel Kotkase poolt. Toode toodi turule 2016. aasta juunis, kui kaks ettevõtet - Inbank ja Hansapost - integreerisid Veriff'i teenuse vähendamaks isiku taustakontrolli protseduurist tulenevaid äririske. Tänavu kevadel paigutas Nordic Business Report Veriffi asutaja Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 mõjukaima noore ettevõtja hulka. Tänaseks on Veriff'il rohkem kui 60 klienti üle maailma - nende seas finants- ja jagamismajanduse ettevõtted ning e-kaubamajad. Veriff on maailma mainekaima idukiirendi Y-Combinator vilistlasettevõte ning kaasanud 8,3 miljonit dollarit riskikapitali investeeringuid.

Hiljuti andis firma teada, et Veriffi arendusjuhiks saab endine Skype Eesti juht Tiit Paananen. Juunikuus teatas firma 7,7-miljonilisest investeeringust.