Viimased obligatsioonid mahus 91 miljonit krooni lunastab Hüvitusfond 20. novembril sellel aastal. Vastavalt Hüvitusfondi seadusele ja valitsuse 2001. aasta 18. oktoobri määrusele algab Hüvitusfondi likvideerimismenetlus 21. novembril 2002. aastal ning peab olema lõpule viidud kuue kuu jooksul.

Hüvitusfondi 2002. aasta esimese poolaasta kasum majandustegevusest moodustas 35,4 miljonit krooni. Hüvitusfondi avalike suhete juht Jaanus Kosemaa on ETAle öelnud, et varade maht, mis fondi likvideerimisega riigile läheb, on ligi 1,1 miljardit krooni. Sellest ligi 0,9 miljardit on arvel võlakirjade ja deposiitidena. Tänavuses riigieelarves on ettenähtud Hüvitusfondilt saada 835 miljonit krooni, mille fond plaanib üle kanda detsembris. Sellest ülejääv osa läheb valitsuse otsuse seletuskirja kohaselt riigi stabilisatsioonireservi.

Majandustegevuse aruande kohaselt on Hüvitusfond edukalt realiseerinud Tallinna kesklinna büroohoone Kawe Plaza aktsiad ning ettevalmistamisel on AS Latio Centrs aktsiate müük. Lõpetati ka HF Investeeringute ASi likvideerimismenetlus. Kõige probleemsem investeering on senini AS Werol Tehased, mis on seletuskirja kohaselt jätkuvalt kahjumis ja mille aktsiaid ei ole õnnestunud müüa.

Valitsus otsustas täna Hüvitusfondi 92,5 protsendilise Werol Tehaste osaluse, mille bilansiline väärtus on 68,21 miljonit krooni, anda üle hiljemalt 15. novembriks põllumajandusministeeriumile. Põllumajandusministeeriumi valitsusele esitatud seisukoha järgi on ASi Werol Tehased tegevuse jätkamine oluline kodumaise rapsitootmise arendamiseks.

Kogu likvideerimismenetluse jooksul 21. novembrist kuni 21. maini ei plaanita Hüvitusfondis teha enam olulisi majandustegevust puudutavaid otsuseid, vaid tegeletakse varade üleandmise ettevalmistamisega. Sellest tulenevalt peab Hüvitusfond hiljemalt 2003. aasta mais üle andma kogu vara.

Kosemaa sõnul väljastas Hüvitusfond alates 1994. aastast 17 seeriat obligatsioone, mille kogumaht oli 609,14 miljonit Eesti krooni. Suurim maht, 59,5 miljonit krooni, oli 10. seeria obligatsioonidel 1997. aastal. Nelja seeria obligatsioonide emissioonid olid kinnised ehk suunatud üksnes pankadele.

Hüvitusfondi obligatsioonide ostmisel on osalenud umbes 20.000 füüsilist ja 100 juriidilist isikut. Hüvitusfond kaotas käibelt ära ka ligi 1,9 miljardit erastamisväärtpaberi (EVP) krooni: Hüvitusfondi obligatsioone müüdi EVPde eest, obligatsioonid lunastati aga Eesti kroonide eest.