Sobiva ostja leidmiseks on palgatud nõustamisfirma PricewaterhouseCoopers. Ettevõtte senised omanikud ja juhid kinnitavad, et omanike vahetus ei too kaasa muudatusi toodangus, mistõttu jätkub ka tooraine ostmine põllumeestelt.

ASile Werol Tehased kuuluv Painküla õlitööstus toodab aastas 1700-1800 tonni rapsiõli. Pool toodangust turustatakse siseturul. Õlikooki valmistatakse eelkõige välisriikidesse - Taani, Saksamaale, Soome ja Rootsi eksportimiseks.

ASi Werol Tehased põhiomanik Hüvitusfond, kellele kuulub 80 protsenti aktsiatest, plaanitseb oma osaluse firmas müüa.

"Meie ettevõtte ning teiste firmade käivitamisel osalenud Hüvitusfond täidab kavandatud eesmärgid ja ülesanded 2003. aastaks. Nii tuleb otsustada oma varade ja investeeringute tuleviku üle,” ütles AS Werol Tehased juhatuse esimees Raul Kastan.

ASi Werol Tehased nõukogu esimees, Hüvitusfondi juhatuse liige Madis Raidma lisas, et ettevõte jätkab tegevust ka uute omanikega. Müügiprotsess võib kesta 6-12 kuud. Omanike vahetus toimub tõenäoliselt järgmise aasta esimeses kvartalis. "Kui me saame tehase müügist 100 miljonit, on see hea tulemus," lausus Madis Raidma.

1999. aasta tõi aktsiaseltsile Werol Tehased 20 miljonit krooni ja 2000. aasta 26 miljonit krooni kahjumit. Tänavu plaanitsetakse kahjum kahandada 7,2 miljoni kroonini.

"Kahjum on tingitud suuresti probleemidest ja raskustest tooraine varumisel. Tooraine odavalt ja operatiivselt kätte saamine eeldab kahe- või kolmeaastast eeltööd. Vaeva nõuab ka sobivate klientide leidmine, kes ostavad õli ja õlikooki, ning hindade ja hinnavalemite ettevalmistamine," ütles Raul Kastan.