Hiljuti lõppenud Hüvitusfondi suurima kinnisvaraprojekti Kawe Plaza müügikonkursile laekus kolm tingimustele vastavat pakkumist. Hüvitusfondi juhatusel on aega parima pakkumise väljakuulutamiseks 1. märtsini, fond enne pakkumiste sisu ei avalda.

Kawe Plaza, mis on sajaprotsendiliselt kaetud rendilepingutega ja toob fondile iga kuu sisse 1,1 miljonit krooni renditulu, võib hinnanguliselt maksta ligikaudu 100 miljonit krooni. Enam-vähem samas suurusjärgus tehing võiks olla Werol tehaste müük.

Hüvitusfond peab tegevuse lõpetama hiljemalt kuus kuud pärast viimaste obligatsioonide lunastamist ehk 20. mail järgmisel aastal. Hüvitusfondi nõukogu esimehe Jürgen Ligi sõnul on tõenäoline, et mõni investeering selleks ajaks Hüvitusfondil realiseerimata jääb. Kui suure probleemiga on Weroli puhul tegemist, ei soovinud Ligi kommenteerida.

Hüvitusfondi juhatuse esimehe Madis Raidma sõnul on huvilised siiski firmaga tutvunud. Ostja leidmiseks on palgatud nõustamisfirma PriceWaterhouseCoopers. Samas on Põhjamaades rapsiõli ja õlikooke valmistavad tehased juba enamikus suletud. "Turukonjuktuur on igal pool muutunud ja sellega läks õlitootmine allamäge," rääkis Raidma.