Möödunud nädalal teatas IBM, et Eesti kindlustusettevõte Salva Kindlustuse on tellinud IBMilt uue andmevarunduslahenduse, mis võimaldaks optimeerida äritegevust ja järgida ettevõtte toimepidevust puudutavaid järelevalveasutuste nõudmisi.

Rääkides IT lahenduste moderniseerimise vajadusest, ütles Salva IT-juht Viktor Larionov, et kindlustusäris on andmed iga ettevõtte kõige väärtuslikum ressurss.

„Andmetega seonduv on lausa kriitilise tähtsusega juhul, kui mõni me klient juhtub viivitamatut abi vajama,“ ütles Viktor Larionov.

„IBMi pakutava lahenduse suurim eelis ongi kindlustunne, et klientide andmed on võõraste eest turvaliselt hoitud, kuid omad pääsevad neile hõlpsasti ligi. See võimaldab meil täita kõiki kindlustusturu standardeid ja nõudeid ning aitab meil pakkuda klientidele parima kvaliteediga teenuseid.“

Uus andmelahendus põhineb IBMi Tivoli Storage Manageri tarkvaral, mis võimaldab Salva Kindlustusel turvaliselt varundada ja hallata mahukaid ja üliväärtuslikke kliendiandmeid.

Uus lahendus võimaldab andmeid kiiremini taastada ja parandab üldist äriprotsesside toimimist suurendades nii ka Salva andmevarunduse usaldusväärsust.

Samuti aitab uus tarkvara kiirendada ettevõtte tööd kindlustustaotluste ja -juhtumite lahendamisel. Sellele lisaks on uus tehnoloogia ka majanduslikult kasulik – Salva loodab tänu uue süsteemi juurutamisele säästa umbes kaks tuhat eurot kuus.