Statistikaameti andmetel oli eelmise aasta viimases kvartalis keskmine väljamakstud brutopalk Ida-Virumaal 9327 krooni. Sellest vähem teenisid Eestis vaid Valgamaa inimesed, kirjutab Põhjarannik.

Eesti keskmine palk küündis 12 270 kroonini. Nende numbrite puhul tuleb arvestada, et viimase kvartali palgataset kergitasid aasta lõpus paljudes ettevõtetes ja asutustes välja makstud aastapreemiad ja jõulutoetused.

Kui palgatasemelt püsib Ida-Virumaa jätkuvalt viimaste hulgas, siis palgakasvu poolest kerkis ta esimeste hulka. 2006. aasta neljanda kvartaliga võrreldes kasvas Ida-Viru keskmine palk 27,8 protsenti. Veelgi rohkem — 29,1 protsenti — tõusis sama näitaja vaid Saaremaal. Eestis keskmiselt tõusis keskmine palk sel perioodil 20,1 protsenti.

Tähelepanuväärne näitaja on ka see, et Ida-Viru keskmine palk on nihkunud Eesti keskmisele lähemale. Kui aasta tagasi moodustas see vaid veidi üle 71 protsendi, siis nüüd on see tõusnud 76 protsendini.

Eestis tervikuna torkabki silma, et nendes maakondades, mis on palgataseme tipus, nagu näiteks Harjumaa või Tartumaa, on palkade tõus teistega võrreldes aeglustumas — mullune palgakasvu tempo oli neis palgaliidermaakondades üks madalamaid ja jäi alla 20 protsendi.