EstBani äriinglid, United Partners ning SmartCap investeerisid kliendi- ning majandustarkvarade
ühildamise platvormi arendavasse firmasse kokku 450 000 eurot. Varasemad 40 000 eurot olid ettevõttesse investeeritud äriinglid Riivo Anton ja Gerri Kodres ning Startup Wise Guys.

Cloutexi viieliikmeline meeskond suunab saadud investeeringud laienemiseks USA-sse, uute töötajate värbamiseks ning edasisteks tootearendusteks. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele pilvetehnoloogial põhinevat kliendi- ning majandustarkvarade ühildamise platvormi.

Cloutex asutaja Peeter Margi sõnul peitub teenuse unikaalsus just platvormide vahelise sünkroniseerimise täislahenduses, mis täna on kallite arenduskulude tõttu olnud kättesaadav vaid suurtele firmadele.

„Kui klient soovib kasutada pilveteenuseid enda raamatupidamise, laosüsteemide ning kliendihalduse jaoks, siis iga muudatus kliendi andmetes tuli tänaseni sisse viia erinevates programmides käsitsi,“ sõnas Mark.

„Meie pakume lahendust, mis ühendab erinevad tarkvarad ning võimaldab lihtsa andmete edastuse teenusepakkujate vahel mõõduka tasu eest.“

Cloutex võimaldab kasutajal integreerida üheksa teenusepakkujat, kelle kaudu hallata näiteks makseid, laosüsteeme ja ka müügijuhtimist. Platvormiga on liidetud ka teisi eestlaste poolt loodud tarkvarasid, nagu näiteks Pipedrive müügihalduseks ning Erply väikepoodide laoarvestuseks.

Margi sõnul plaanitakse investeeringu abil viia ühilduvate teenusepakkujate arv järgmise kahe aasta jooksul enam kui 200-ni, mis annab kliendile võimaluse valida enda jaoks sobivaimate programmide vahel.

EstBani kaudu ettevõttesse investeerinud Skype Eesti endine tegevjuht Tiit Paananen näeb suure trumbina Cloutexist tulenevat lisaväärtust. „Cloutexi kasutavad ettevõtted saavad oma olemasoleva infosüsteemi erinevad rakendused lõpuks omavahel n.ö rääkima, tegemata kulukaid ja ebastandardseid integratsioonitöid,” sõnas Paananen.

Cloutexi investeeris üheksa Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) liiget ja see on tänaseks 55-liikmeliseks kasvanud EstBani tegevuse algusest seni suurima investorite ringiga ühine rahapaigutus.