Novembris maksis If Eesti Kindlustus 43 miljonit krooni hüvitisi 2102 kahjujuhtumi eest, teatas ettevõte.
See tähendab, et igal tööpäeval korvas If oma klientidele keskmiselt 105 kahjujuhtumit ning maksis 2,2 miljonit krooni hüvitisi.


Käesoleva aasta üheteistkümne kuuga on If hüvitanud kahjujuhtumeid 581 miljoni krooni eest, mida on kümme protsenti vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Novembris hüvitatud kahjujuhtumitest moodustasid 77 protsenti sõidukitega toimunud kahjud.
Enim korvas If novembris kaskokindlustuse kahjusid, summas 19 miljonit krooni 967 juhtumi eest.
Sellele järgnes 15 miljonit krooni hüvitisi 739 liikluskindlustuse kahjujuhtumi eest.

Ehkki võrreldes 2007. aasta novembriga on 16 protsendi võrra vähenenud liikluskindlustuse- ja üheksa protsendi võrra kaskokindlustuse kahjude arv, siis keskmise hüvitise suurus on jäänud samaks.
Ühe sõidukikahju keskmine väljamakse on 20 000 krooni.

Kõikidest kaskokahjudest moodustasid 32 protsenti klaasikahjud ning 34 protsenti olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele.
Eelneva aastaga võrreldes kasvas novembris ligi 40 protsenti klientide arv, kes peale sõidukiga toimunud kahju pöördusid otse Ifi koostööpartnerist autoremondifirma poole.

Võrreldes 2007. aasta novembriga, on märgatavalt kasvanud varakahjude arv.
Novembris registreeris If 282 varakahjuteadet, mida on 35 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. 3
0 protsenti laekunud kahjudest olid tingitud lumetormiga kaasnenud tugevast tuulest. Kokku maksis If novembris varakahjude eest 9 miljoni krooni hüvitisi.

„2008. aasta on olnud pöördeline ning ärimaailma vabalangemine ei jäta loomulikult mõjutamata ka kindlustusäri. Kindlustus saab aga just kriisisituatsioonis üheks oluliseks inimkäitumise näitajaks,“ ütles If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste.

„Senist tasakaalu hakkavad oluliselt mõjutama kaks vastassuunalist trendi: alalhoidlikkus, mis väljendub kindlustuskahjude arvu vähenemises, ning teisalt kuritegeliku käitumise ja kindlustuspetturluse kasv,“ lisas ta.

If Eesti Kindlustus kogus novembris 85 miljonit krooni kindlustusmakseid.
Aasta algusest on If kogunud 1,13 miljardit krooni kindlustusmakseid, mida on 2007. aasta sama perioodiga võrreldes 1,6 protsenti vähem.
Enim on käesoleval aastal Ifis kindlustatud sõidukeid ning sellele järgnevad eraisikute varakindlustus ja ettevõtete varakindlustus.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts.
Ifil on ainukese kindlustusseltsina Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades kokku 51 bürooga.
If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.