Igal tööpäeval hüvitas If oma klientidele keskmiselt 2,3 miljoni krooni eest kahjusid, teatas ettevõte.

Oktoobris hüvitas If kokku 2562 kahjujuhtumit, mis tähendab 111 kahjujuhtumit tööpäevas. Kõigist kahjudest moodustasid endiselt 81% kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid. Võrreldes 2007. aasta oktoobriga on selle aasta oktoobris sõidukitega toimunud kahjude arv kokku vähenenud 8%.

„Ärevad ajad ärimaailmas, hinnakõikumised ja üldine tarbimise vähenemine avaldavad mõju ka kindlustusseltsidele. Majanduslikult rasketel aegadel muutuvad inimesed aga ettevaatlikumaks ja oma vara suhtes hoolsamaks. On selgelt näha, kuidas alalhoidlikum ellusuhtumine on vähendanud ka kahjude arvu,“ ütles If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste.

Enim maksis If oktoobris välja kaskokahjusid 23 miljoni krooni ulatuses, kokku 1176 kahjujuhtumi eest. Aasta jooksul on kaskohüvitiste keskmine suurus kasvanud 12%, keskmine kaskokahju väljamakse on 21 000 krooni.

Käesoleva aasta kümne kuuga on If hüvitanud 30 825 kahjujuhtumit, kokku 538 miljoni krooni eest ning seda on 3% vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Võrreldes eelmise aastaga on hüppeliselt tõusnud varakahjude arv. Oktoobris laekus If Eesti Kindlustusele kokku 284 varakahjuteadet, mida on 20% rohkem kui 2007. aasta oktoobris. Märkimisväärselt ehk lausa kahekordistunud on oktoobris varguse ja vandalismi kahjujuhtumite arv. Kokku hüvitas If oktoobris varakahjusid 12 miljoni krooni ulatuses.

If Eesti Kindlustus kogus oktoobris 103 miljonit krooni kindlustusmakseid. Aasta algusest on If kogunud 1,05 miljardit krooni kindlustusmakseid, mida on 2007. aasta sama perioodiga võrreldes 1% vähem. Enim on kümne kuuga Ifis kindlustatud sõidukeid ning sellele järgnevad eraisikute varakindlustus ja ettevõtete varakindlustus.

2007. aastaga võrreldes on selle aasta kümne kuuga suurenenud 7% nii liikluskindlustuselt kui eluasemekindlustuselt laekunud kindlustusmaksed.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts. Ifil on ainukese kindlustusseltsina Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades kokku 51 bürooga. If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.