Septembris hüvitas If oma klientidele igal tööpäeval keskmiselt 2,4 miljoni krooni eest kahjusid, teatas kindlustusselts.

Selle aasta septembris hüvitas If kokku 2665 kahjujuhtumit, millest 82% moodustasid endiselt kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid. Võrreldes 2007. aasta septembriga on selle aasta septembris sõidukitega toimunud kahjude arv jäänud ligikaudu samaks, hüvitatud liikluskahjude arv on vähenenud 6% ning hüvitatud kaskokahjude arv suurenenud 2%.

"Liikluskahjude arvu vähenemise poolest on 2008. aasta olnud väga positiivne, paraku aga eristus september oluliselt. Eelnevate kuudega võrreldes kasvas sõidukitega toimunud kahjude arv 13%. Loodame, et aasta algusest kestnud üldine positiivne trend liikluses jätkub ja september osutus klientide jaoks vaid ebameeldivaks erandiks," lausus If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste.

"Samas on järsult suurenenud varguste ja vandalismi arv ning seetõttu muutub raske majandusseisu ajal kindlustuskaitse olemasolu nii eraisikutele kui firmadele veelgi tähtsamaks. Edukas on see, kes säilitab igas olukorras stabiilsuse ning suudab ennetada momenti, kus näiteks varastatud või hävinud vara liisingut tuleb pangale edasi maksta ja samas leida raha uue soetamiseks," lisas Sooniste.

Võrreldes eelmise aastaga on hüppeliselt tõusnud varakahjude arv. Septembris laekus If Eesti Kindlustusele kokku 315 varakahjuteadet, mida on 36% rohkem kui 2007. aasta septembris. Veeavariide ja torustiku lekke tõttu tekkinud kahjude arv kasvas aastaga järsult 35% ning varguse ja vandalismi kahjujuhtumite arv on suurenenud 25% võrra.

Septembris kogus If Eesti Kindlustus 98 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 3% vähem kui 2007. aasta samal ajal. Aasta algusest on If kogunud 942 miljonit krooni kindlustusmakseid ning see on samal tasemel 2007. aasta üheksa kuuga võrreldes. Enim on üheksa kuuga Ifis kindlustud sõidukeid ning sellele järgnevad eraisikute varakindlustus ja ettevõtete varakindlustus.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts. Ifil on Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades kokku 52 bürooga. If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.