Hüvitatud kahjude arv kasvas eelmise aastaga võrreldes kaks protsenti, teatas ettevõte.
If korvas märtsis kokku 2434 kahjujuhtumit, makstes igal tööpäeval välja keskmiselt 2,5 miljonit krooni.

Märtsis registreeritud kahjudest moodustasid 75 protsenti kasko- ja liikluskindlustuse kahjud. Aastaga langes registreeritud kaskokahjude arv 12 protsenti ning liikluskahjude arv 14 protsenti. Kõige rohkem ehk 23 protsenti kasvas reisimise tipphooajaga seoses reisikahjude arv, varakahjusid registreeriti märtsis 11 protsenti rohkem.

If hüvitas märtsis kaskokindlustuse kahjusid 23 miljoni krooni ulatuses ning liikluskindlustuse kahjujuhtumeid 18 miljonit krooni eest.
Keskmise sõidukikahju maksumus on aastaga langenud neli protsenti, olles hetkel 21 600 krooni.

„Seoses inimeste üldise alalhoidlikkuse kasvuga, on kahjude arv vähenenud. See aga võimaldab olemasolevate kahjude käsitlemise kiirust ja efektiivsust oluliselt tõsta. Lisaks on kliendid teadvustanud, et tõepoolest pole vaja kahjuavaldust täitma minna kontorisse, kui seda saab teha veebis endale sobival ajal. Märtsis kasvas interneti teel kahjudest teatamine aastaga 40 protsenti,“ ütles If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste.

If maksis märtsis varakahjude eest 12 miljonit krooni hüvitisi, mis tähendab aastaga 13 protsendilist kasvu.
Varakahjuteateid registreeriti 222, nendest kolmandiku moodustasid veekahjud.
Varguste ja vandalismi osakaal oli 22 protsenti ning tulekahjude osakaal kümme protsenti. Märgatavalt ehk poole võrra kasvas juriidiliste isikute vara varguse ja vandalismi kahjude arv.

„Teine kahjukäsitluse kiirust ja efektiivsust tõstvaks näitajaks on pärast sõidukikahju otse autoremonditöökotta pöördumiste suurenemine. Pooled sõidukikahjudest teatatakse meile partnerite vahendusel ning iga kuu näitab selles osas tõusutrendi. Nii kliendi kui kindlustusseltsi jaoks tähendab see aga olulist ajavõitu ja seega rahulolu kasvu,“ lisas Sooniste.

If Eesti Kindlustus kogus märtsis 86 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 2008. aasta märtsiga võrreldes 16 protsenti vähem.
Enim laekus märtsis kindlustusmakseid liiklus- ja kaskokindlustuse eest, vastavalt 26 miljonit ja 25 miljonit krooni.

If Eesti Kindlustus võitis aprillis maailma juhtiva finantsturgude ajakirja Euromoney Insurance Survey 2009 uuringu tulemustel tiitli „Parim kindlustaja Eestis“.
If sai lisaks parima ka tunnustuse järgmistes kategooriates: „Parim kahjukäsitlus“, „Suurim valik kindlustuslahendusi“, „Parim innovaator“ ja „Parim hind“.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts.
Ifil on ainukese kindlustusseltsina Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades.
If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.