eBay poolt juunis korraldatud uuringu kohaselt on USAs keskmiselt igas kodus enam kui 50 kasutamata eset koguväärtusega vähemalt 4000 dollarit. Internetioksjonifirma leidis äripartneri, kellega koostöös meelitada inimesi rohkem müüma, kirjutab Bloomberg.

Kullerfirmaga FedEx sõlmiti koostöölepe, mille kohaselt saavad ostjad viia vähemalt 25 dollari väärtuses EBaysse müügil pandavaid asju enam kui 1600 FedExi USA kogumispunkti. EBay ja FedEx jagavad omavahel 20-40% müügist saadud tasudest. Müüjale ei maksa kauba FedExisse andmine mitte midagi – makstakse eBay komisjonitasu alles siis kui müük õnnestub.

See koostöö on justkui edasiminek eBay Valet programmile, mille raames saavad müüjad saata oma soovimatu kauba eBaysse müügile, kusjuures eBay vastutab kauba kirjeldamise ja müügi eest.

„Kui tahad teha kodus ruumi ja saada asjade eest raha, siis see koostöö muudab kõike,“ ütles eBay Põhja-Ameerika müügijuht Vincent Payen.

FedEx loodab koostööst, et see toob rohkem inimesi FedExi kontoritesse ja suurendab pakkide saatmise mahtu, mis muudab kogumispunkti teenindavate veokite täituvuse kaudu kogu logistikaoperatsiooni efektiivsemaks.

„See on nagu armastus esimesest pilgust,“ ütles FedExi jaemüügi ja tarneahela asepresident Jeff Hayman. „Meil on olemas kogumispunktid kohtades, kus elab enamus USA elanikkonnast. EBay ütles, et see on just see, mida nad vajavad.“