Täna panid Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja tähetark Igor Mang energeetiliselt väestatud nurgakivid Tuukri tänava pikendusele ja Kadrioru uusimale Rannapargi elamukvartalile.

Tuukri tänava pikendus ühendab Kadrioru mereäärsed rajoonid kesklinnaga. Arvo Sarapuu ja Igor Mang panid tee-ehituse nurgakiviks kullisilm kivi, millel on rahustav ja kaitsev toime. 200-meetrise tänava ehitab oma kuludega Rannapargi elurajooni arendaja 1Partner Advisory ning see valmib 2017. aasta suvel.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul avatakse Kadrioru merepoolne osa linnarahvale ja arendatakse mõnusaks elukeskkonnaks. “Senisele kõnnumaale tulevad nii uued teed, rajad kui elurajoonid. Näiteks suunatakse liiklus niimoodi ümber, et Narva maantee ja tulevase Reidi tee vahelisest piirkonnast saab vaikne sisekvartal,” rääkis Sarapuu.

“Kõrghooneid piirkonda ei tule, maksimaalne hoonete kõrgus saab olema 4-5 korrust. Plaani järgi luuakse palju haljastust, et inimestel oleks seal mõnus elada ja jalutada,” lisas Sarapuu.

Koos Tuukri tänava pikendusega kerkib 2017. aasta lõpuks Tuukri ja Filmi tänava ristmikul asuvale tühjale krundile viiekordsete peremajadega Rannapargi elamukvartal. Kolm 60 korteri ning vanalinna- ja merevaadetega kortermaja valmivad 2017. aasta lõpus.

Moodsale ja skandinaaviapärasele Rannapargi kvartalile panid Igor Mang ja arendaja, 1Partner Advisory juht Erkki Ääremaa nurgakiviks turmaliini, mis kaitseb kodu kurja, vägivalla ja sissemurdmiste eest.