Kohus tuvastas, et Pihela trikitas Lasnamäel ühist kinnisvaraäri ajanud partnerite algselt kokkulepitud raha tagasimaksmise järjekorrast mööda.

Lugu sai alguse kuus aastat tagasi, kui Pihela ja väikeettevõtja Valentin Štavbonko allkirjastasid Näituste Kinnisvara OÜ osanike lepingu, milles lepiti kokku ka osanikele väljamaksete toimumise järjekord.

2015. aastal valmis Pihela ja tema äripartneri Valentin Štavbonko loodud osaühingu Näituste Kinnisvara nime all Lasnamäe veerele neli suurt kortermaja, mis ehitati Štavbonkole kuulunud krundile. Kuigi Štavbonko tahtis algul Pihelalt krundi eest lihtsalt miljon eurot, pakkus Pihela talle paremat tehingut: saad algul krundi eest 100 000, siis arendame sinu krundil koos maju, maksame esmajärjekorras pangalaenu ära ja seejärel saad sina ülejäänud 900 000 eurot. Peale selle oleksid äripartnerid jaganud ka arendusest saadavat kasumit: 80% läinuks osaluse suuruse järgi Pihela ettevõttele Eferelt ja 20% Štavbonko firmale Belta.

Kui majad valmis said, laiutas Pihela käsi: krundiomanikule pole midagi rohkemat välja maksta, sest arendusprojekt läks rahalises mõttes vett vedama ja pärast laenude maksmist midagi rohkemat kätte ei jäänudki.