Võrreldes eelmisel aastal läbi viidud uuringuga on tööandjate pingerea tipus enim positsioone parandanud EMT, SEB Eesti Ühispank ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Uuringu järgi eelistavad palgatöötajatena leiba teenivad eestimaalased töötada finantsteenuste, infrastruktuuri ning turismi ja vaba aja teenuste ettevõtetes.

Selget eelistust era- või avalikus sektoris töötamise kasuks paljudel töötavatel inimestel ei ole. Erasektoris loodetakse saada paremat palka, kuid avaliku sektori tugevuseks tööandjana peetakse mitmekülgsemate arengu- ja koolitusvõimaluste pakkumist.

Uuringu projektijuhi Mari-Liis Eensalu sõnul ei lange ettevõtete üldine mainekus ja maine tööandjana üks-üheselt kokku.

Tööandjate maine uuringu korraldas TNS Emor aprillis-mais 2007. Selle käigus kaardistati 600 palgatöötajana töötava eestimaalase ootused ning eelistused.

Paralleelselt viis TNS Emor samalaadse uuringu läbi ka noorte, tööturule sisenevate spetsialistide seas. Uuringus osales 598 kõrgharidust omandavat majanduse, reaalainete ja tehnikaerialade tudengit kümnest suuremast kõrgkoolist.

Noorte eelistusi eristab palgatöötajatest üldiselt see, et tööandja valikul eelistatakse selgelt erasektorit, kus lisaks paremale palgale peetakse tööd sisuliselt huvitavamaks.

Valdkondade võrdluses tuleb selgelt esile finantsteenuste sektori eelistamine. Kolm enim aktsepteeritud tööandjat on Hansapank, rahandusministeerium ning EMT. Eelistatud tööandjat valides tähtsustavad noored kõrgemalt tööandjate pakutavaid karjääri- ja arenguvõimalusi.