Kui ettevõte ei suutnud nõutud summat tagasi maksta ja pidi alustama saneerimismenetlust, võttis pank Burusportsi juhi sõnul kasutusele äärmuslikud meetmed. Poodi marssis sisse hulk kohaliku turvafirma vormides mehi, kes võtsid kaasa veoautotäie spordijalgrattaid.

"Hoolimata personali vastuseisust viisid nad minema 105 jalgratast," rääkis keti juht Māris Birzulis Soome kõmulehele Iltalehti. Mees on sadu tuhandeid kroone väärt jalgrattaid tagasi palunud, kuid pank ei ole nõustunud neid loovutama.

Üleeile nõudis pank Birzulise sõnul temalt allkirja dokumendile, mis oleks panga valdusse andnud hulga talvespordivahendeid.

"Pangajuht sõitis õue peale musta Porsche luksusmaasturiga," naeris Birzulis, kes enda sõnul valis Nordea äripartneriks just seetõttu, et see jättis mulje, et erineb kohalikest pankadest, mille kombed liiguvad seaduslikkuse piiridel.

Nordea pank ei soovinud asja kommenteerida. "Meid seob pangasaladus," põhjendas Nordea panga kommunikatsioonijuht Kati Tommiska vaikimist kliente puudutavatest asjadest.

Kuigi Birzulis andis enda sõnul pangale loa asjast rääkida, jäi Tommiska endale kindlaks. "Me ikkagi ei kommenteeri midagi," ütles ta.

Ajalehe Diena andmetel oli ettevõte aprilli alguseks kasutanud Nordea pangalt 1,1 miljoni eurost krediidiliini ja Burusportsi omanikust ettevõte Borts on pöördunud õiguskaitse saamiseks kohtu poole.

Burusportsi ketti pidav ettevõte Borts kuulub eraisikutele Māris Birzulisele ja Ivo Ģermanisele, kirjutas Dienas Bizness. Mullu avas Burusports esimese poe Gruusia pealinnas Thbilisis, kuid suvel Venemaa ja Gruusia vahel lahvatanud sõda põhjustas poele probleeme.