Avaldame pöördumise täismahus:

Olukorras, kus riigis kehtivad liikumispiirangud ning inimesed ei tohi olla üksteisele lähemal kui kaks meetrit, ei ole Vabariigi Valitsuse kriisikomisjon piiranud ilusalongide lahtiolekut, kuigi tegu on teenustega, kus pole võimalus kinni pidada 2x2 reeglist.

Kriisikomisjon on välja toonud, et ilusalongidel on seadusest tulenev kohustus kasutada desinfitseerimisvahendeid. Oleme väitega nõus ning peame sellest reeglist mitte kinnipidamist taunitavaks. Samas nõuab aga tekkinud olukord rohkemate kaitse- ja desinfitseerimisvahendite olemasolu ja kasutamist kui seni. Lisakuluartikliteks on saanud maskid (juuksurid pole eelnevalt oma töös kasutanud), kindad (teenuse osutamiseks vajatakse neid rohkem kui varem), ühekordsed tooted nagu kliendikatted, põlled jms ning üldpindade desinfitseerimiseks vajalikud vahendid.

Olukorras, kus iluteenindajad naasevad tööle või jätkavad teenuse andmist Terviseameti poolt ettenähtud nõuetele kohaselt, ei ole võimalik taastada karantiini eelset käivet, sest korraga ei tohi salongis olla niipalju kliente kui eelnevalt. Sellega seoses on lisakaitsevahendite soetamine paljudele keerukas kohustus.

Palume kriisikomisjonil leida võimalus toetada ilusalonge isikukaitse- ja desinfitseerimisvahenditega, et iluteenust oleks võimalik anda turvaliselt ning ilma COVID19 levikut soodustamata.

Lugupidamisega, Eesti Juuksurite Ühendus, Eesti Kosmeetikute Liit, Eesti Jalaspetsialistide Selts