TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo sõnul sõltub tehnikaülikooli areng olulisel määral sellest, kuidas suudame arendada sisulist tööd ettevõtlussektoriga ja edendada innovatsiooni ka väljaspool ülikooli. „Tea Varraku juhtimisel on TTÜ Mektoryst kujunenud selle valdkonna tuntud kaubamärk. Uuel õppeaastal võtab TTÜ Mektory juhtimise ning kogu ülikooli ettevõtlus- ja innovatsioonitegevuse koordineerimise üle Maria Alajõe, kelle juhikogemused ja ettevõtlussidemed annavad talle suurepärase võimaluse kujundada TTÜst selle valdkonna kindel liider Eestis," kinnitas rektor Aaviksoo.

Maria Alajõe sõnutsi on TTÜ Mektory parim koht, kus Eestit edasi viivatele ideedele ja tegudele hoogu anda. „Ettevõtjate, teadlaste ja tudengite parimal viisil sidustamine on mulle uueks oluliseks väljakutseks," ütles Alajõe.

Maria Alajõe on 2012. aastast Riigikogu Kantselei direktor, enne seda oli ta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse liige, juhtis Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturuosakonda ning oli mitme riigile kuuluva äriühingu nõukogu liige. Ta on kuulunud ka Euroopa Kemikaaliameti haldusnõukokku.

Alajõe lõpetas Tallinna tehnikaülikooli majandusmagistrina 1996. aastal, tal on ka bakalaureuse- ja magistrikraadi õigusteaduses.

TTÜ Mektory eelmine direktor Tea Varrak on alates märtsi lõpust Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler.