Võrguettevõtte kohustustest tulenevalt paku ettevõte oma võrgu tarbijatele ka riiklikult reguleeritud üldteenust, mille nimeks saab Mugav, teatas Imatra Elekter oma kodulehel.

Hinnakirja lubab ettevõte avalikustada oktoobrikuu jooksul.

Järgneb pakettide kirjeldus ettevõtte kodulehelt:

PÜSIVA paketi puhul on Teie elektrienergia hind fikseeritud Teie poolt valitud müügiperioodiks. Perioodi pikkus sõltub lepingu tüübist. Imatra Elekter AS pakub 6- ja 12-kuulisi fikseeritud hinnaga lepinguid. Antud paketi puhul saab tarbija valida ka kahetariifse hinnastamise. Paketist PÜSIV saab valida ka "rohelise energia" versiooni, mille puhul garanteerime, et kogu Teie elekterienergia pärineb taastuvatest energiaallikatest.

PAKETI "PÜSIV" PLUSSID:

+ Te ei pea muretsema elektrienergia hinna kõikumiste pärast. Teie elektrienergia hind on kogu müügiperioodi jooksul muutumatu.
+ Võimaldab koostada täpset eelarvet, kuna elektrienergia hind on ette teada.
+ Teid ei mõjuta Nord Pool Spot börsi hinnatipud. Eriti oluline on see elektrikütet kasutavatele tarbijatele, sest talvisel perioodil võib börsi hind tunduvalt kallim olla.

PAKETI "PÜSIV" MIINUSED:

- Te ei saa kasu börsihinna langustest.
- Leping on müügiperioodiks siduv.
- Elektrienergia hind oleneb lepingu sõlmimise ajast.

Paketi TÄPNE puhul muutub Teie elektrienergia hind igakuiselt vastavalt Nord Pool Spot börsi kaalutud keskmisele hinnale. Börsi hinnale lisandub müüjapoolne vahendustasu. Tarbimiskoha üle 63A peakaitsmega tarbijatel moodustub hind igaks tunniks vastavalt Nord Pool Spot börsi hinnale, millele lisandub müüjapoolne vahendustasu. Selle paketiga sõlmitud leping on tähtajatu ning seda saab lihtsa vaevaga ümber vormistada mõneks muuks vabaturu paketiks. Tarbimiskoha peakaitsmega kuni 63A tarbijal on võimalik valida ka kahetariifset hinnastamist. Lisavõimalusena saab valida paketist "rohelise energia" versiooni.

PAKETI TÄPNE PLUSSID:

+ Sobib tarbijatele, kelle tarbimine on aastaringselt ühtlane, ja neile, kes saavad oma tarbimist juhtida.
+ Paketi vahetamine on ülilihtne – puuduvad lepingu ennetähtaegse lõpetamise tasud.
+ Hinnastamine võimaldab tarbijatel saada börsi hinna langusest maksimaalset kasu.

PAKETI TÄPNE MIINUSED:

- Elektrienergia hind muutub igakuiselt (raskendab kulutuste prognoosimist).
- Eelmise kalendrikuu elektrienergia hinna saate teada alles järgmise kalendrikuu alguses.

ÜLDTEENUS

Väiketarbijal on õigus osta mõistliku, põhjendatud ja võrdse kohtlemise põhimõtet järgiva hinnaga elektrienergiat oma võrguettevõttelt. Tarbija, kes ei oska või ei taha endale mõnd vabaturu paketti valida, jääb automaatselt üldteenuse tarbijaks. Üldteenuse hind kujuneb üldteenuse korras müüdud elektrienergia tunnipõhiste koguste ja Nord Pool Spot börsi tunnipõhiste elektrihindade kaalutud keskmisest, millele võrguettevõttel on õigus lisada juurdehindlus. Üldteenust saavad tarbida kliendid, kelle tarbimiskoha peakaitse on kuni 63A, ja korteriühstud.

ÜLDTEENUSE PLUSSID:

+ Läbipaistev ja õiglane hinnastatus.
+ Lihtsus. Ei teki vajadust tegeleda pakettide võrdlemise ja valimisega.
+ Üks arve nii elektrienergia kui ka võrguteenuse eest.
+ Sobib väiketarbijatele.
+ Üleminek vabaturu paketile on lihtne.
+ Võimalik ka kahetariifse tarbimise korral.

ÜLDTEENUSE MIINUSED:

- Elektrienergia hind muutub igakuiselt (raskendab kulutuste prognoosimist).
- Eelmise kalendrikuu elektrienergia hinna saate teada alles järgmise kalendrikuu alguses.