Sel nädalal kinnitasid IMAX-i korporatsioon ja kinooperaator Saturn Investments OÜ kokkuleppe Tallinna Kosmose kinomajja Baltikumi esimese IMAX-i kinosaali rajamiseks.

Ülikvaliteetset meelelahutustehnoloogiat pakkuva IMAX-i korporatsiooni Euroopa ja Aasia piirkonna juht Andrew Cripps ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et Kosmose kinos saab maast laeni ja seinast seinani ulatuvalt, 22 meetri laiuselt ekraanilt esimest filmi vaadata pooleteise aasta pärast ehk 2014. aasta detsembris.

„Me tahame iga kino avada tugeva filmiga, Tallinnas saab selleks arvatavasti „Kääbiku” kolmas osa. Saalis on 376 istekohta ning absoluutselt iga istme puhul oleme arvestanud, et vaatajad saaksid samasuguse filmielamuse osaliseks,” rääkis Cripps.

Külastatavust ei prognoosi

Kuna uuel tasemel kvaliteet nõuab suuri investeeringuid tehnikasse, tuleb vaatajal arvestada umbes 30–40% kallima piletiga kui tavakinos. Cripps usub, et kõrgem hind külastajaid eemale ei peleta, sest inimesed on kvaliteedi eest nõus rohkem maksma. Ühtlasi ei prognoosi nad veel esimese kuu või aasta vaatajate arve, sest need on tihedalt seotud sellega, palju kassahitte perioodi jooksul kinost läbi käib.

„Küll aga räägib meie kogemus mujalt Euroopast, et külastajad on nõus sõitma pikki vahemaid, et IMAX-i kinno tulla,” märkis Cripps. „Meid eristabki teistest see, et sellist elamust ei suuda veel järjest suuremad televiisorid ja kodukinosüsteemid vaatajale pakkuda. See teeb IMAX-i atraktiivseks.”