Fond hoiatas Saksamaa majanduse ülevaate raames mitmete finantssektori ees seisvate väljakutsete eest, kirjutab Briti majandusleht Financial Times. Ülevaade tuleb ajal, mil Saksamaal levib rahulolematus Euroopa Keskpanga kehtestatud negatiivsete intressimääradega.

IMFi raport võtab kokku, et sellised intressimäärad on vähendanud pankade jaeäri kasumlikkust ning kui olukord jätkub, nõrgestab see elukindlustusfirmade suutlikkust oma kohustusi täita. Viimane hõlmab sageli klientidele fikseeritud summade maksmist.

Euroopa keskpank on kehtestanud kommertspankadele keskpangas hoitavate hoiuste intressimääraks -0,4% ning mida Saksamaa keskpank on nimetanud finantssektori jaoks „immitsevaks mürgiks“.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble on väitnud, et selline poliitika suurendab äärmusparempoolsete toetust.

IMF märkis, et kuigi üldiselt on riigi pangandussektor tugev, usaldusväärne ja hästi kapitaliseeritud, siis arvestades pikaajalisi madalaid intressimäärasid, kõrgeid tegevuskulusid ning tehnoloogia ning seadusandlikke muutusi, tuleb pankadel väljakutsetega toimetulekule ning riskijuhtimisele suuremat tähelepanu pöörata.
Raport soovitab ka, et Saksamaa järelevalveorganid võtaksid kindlustussektori terase jälgimise alla.