„Praegune 30-protsendiline naftahinna langus tähendab suuremale osale arenenud majandustest tõenäoliselt 0,8-protsendiline majanduskasvu lisa, sest nad kõik on nafta importijad,“ vahendas Reuters Lagardei’i sõnu. IMFi juht mainis eriti USAd, Euroopat ja Jaapanit. Lisaks ka Hiinat.

Alates juunist on toornafta hind kukkunud umbes 40%, peamiselt suure pakkumise tõttu. Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) keeldus eelmisel nädalal hinna tõstmiseks tootmise vähendamisest, mille tulemusena Brenti toornafta hind kukkus viie aasta madalaimale tasemele.

Lagarde hoiatas samas, et hinnalangus annab hoobi naftat eksportivatele riikide nagu Venemaa, Iraan, Venetsueela ja Nigeeria, majandustele.

„Kõik hinnalangusest mõjutatavad naftatootjad riigid peaksid olema valvsad,“ kinnitas Lagarde Wall Street Journali konverentsil. 

Lagarde tõi eriti välja Venetsueela. See OPECi liige saab naftast 96% ekspordikäibest, mis tähendab, et tooraine hinnalangus toob kaasa riigi majanduse languse, välisvaluuta nappuse ning ka tarbekaupade nappuse ning hinnatõusu.