Hoiuste maht kasvas aastaga 47,2 protsenti 95,1 miljoni euroni. Finantseerimisportfell kasvas 43,3 protsenti, 92,9 miljoni euroni, teatas pank.

Kokku müüs Inbank 2017. aastal krediiditooteid 72,8 miljoni euro eest, millest Eestis 80,8%, Lätis 11,4% ja Poolas 7,8%.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul on Inbanki kasvu vundamendiks selge strateegia ja fokuseeritud tegevus. “Partneritele suunatud lähenemise ja tehnoloogia arendamise abil oleme kasvanud Eestis eelistatumaks partneriks nii järelmaksu kui ka autolaenu valdkonnas. Geograafiline laienemine ja oma ärimudeli eksportimine tundub meie jaoks loogilisem valik kui laia tootevalikuga suurpankadega konkureerimine Eestis,” ütles Andresoo.

Poolas alustas Inbank 2017. aasta neljandas kvartalis partneripõhise finantseerimise pakkumist, tuues turule kindlustustoodete kuumakse, mis on Poolas uus ja innovaatiline lahendus kindlustuse eest tasumiseks. “Näeme tootes suurt potentsiaali ja praegu käivad läbirääkimised mitme uue suure kindlustusseltsiga,” sõnas Andresoo. Lätis on Inbanki krediidiportfell tänu uuele tegevusstrateegiale kasvule pööranud.

Andresoo sõnul saab Inbanki jõuline kasv edaspidi jätkuda rahvusvahelise äri arvelt. “Hetkel moodustab Eesti äri Inbanki laenuportfellist ligi 80 protsenti. Näeme Eestis kasvu jätkumist, kuid usume, et juba paari aasta pärast tuleb vähemalt pool meie portfellist rahvusvahelistelt turgudelt,” ütles Andresoo.

2017. aastal mõjutasid Inbanki kasumit mitmed ühekordsed tehingud. Inbank müüs senised sidusettevõtted Coop Finantsi ning Krediidipank Finantsi ja vähendas osalust veebipõhise isikutuvastusega tegelevas ettevõttes Veriff. Lisaks mõjutas Inbanki kasumit Lätis aset leidnud maksumuudatus, mille tõttu tuli bilansist välja kirjutada tulumaksuvara summas 389 tuhat eurot. Nende sündmuste kogumõju panga koondkasumile oli 4,8 miljonit eurot.