2016. aasta esimese üheksa kuuga on ettevõte teeninud 1,71 miljonit eurot kasumit, mis on 3 korda rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Kolmanda kvartali puhaskasumiks oli 599 000 eurot.

Inbanki tegevjuhi Jan Andresoo sõnul iseloomustas kolmandat kvartalit oluliste projektide rohkus. “Lisaks sellele, et kolmandas kvartalis kasvasid meie müügimahud stabiilselt, emiteerisime edukalt võlakirju ning tegime aktiivseid ettevalmistusi tegevuse alustamiseks uutel välisturgudel,” ütles Andresoo.

Võrreldes eelmise aasta üheksa kuu tulemustega kasvasid märkimisväärselt kõigi panga toodete müügimahud. Inbanki hoiuseportfell kasvas kolmandas kvartalis 28,1%, jõudes kvartali lõpu seisuga 63,7 miljoni euroni. Panga laenuportfell kasvas kolmandas kvartalis 12,6%, ulatudes kvartali lõpuks 60,8 miljonini euroni.

“Meie hoiuse- ja laenuportfelli stabiilne kasv tähendab, et pank suudab endiselt finantseerida oma laenutegevuse kasvu Eestist kogutavate jaehoiuste abil,” sõnas Andresoo.

Kolmandas kvartalis toimus ka Inbanki allutatud võlakirjade emissioon. Võlakirjad märgiti 2,2-kordselt üle ja seetõttu kasutas pank võimalust suurendada emissioonimahtu algselt 5 miljonilt eurolt 6,5 miljonile eurole. “Kogutud investeeringute abil valmistume ettevõte rahvusvaheliseks laienemiseks ning uus laiapõhjaline investorbaas toetab ettevõtte kasvu ka tulevikus,” ütles Andresoo.

Kolmandas kvartalis alustas tegevust Inbanki meeskond Poolas, kelle eesmärgiks on arendada välja võimekus pakkuda tarbimisfinantseerimise ja hoiusetooteid Poola turul tuleva aasta alguses. Lisaks Poola tegevuste ettevalmistamisele sõlmis Inbank koostöölepingu veebipõhise hoiuseplatvormiga Raisin.com, mis võimaldab kaasata hoiuseid Saksamaa ja Austria turgudelt.