India ruupia sularaha konverteeritavus on USAs halvenenud. USA pangad ei vaheta enam India ruupiat.

Aruna Desail on probleem tuhandete ruupiatega USAs – ta ei leia panka, kes vahetaks ta raha. Ta ei saa sellest lahti, kirjutab Bloomberg.

Valuutavahetajad USAs ei saa lahti kehtetuks tunnistatud rahatähtedest. JPMorgan ja Citigroup teatasid, et nemad müüksid küll klientidele ruupiaid, kuid nendele raha vahendajad on muutnud ruupiad kättesaamatuks. Wells Fargo teatas, et nad ei saa hetkel ruupiad müüa. Bank of America teatas, et nad ei ole kunagi aktsepteerinud India ruupiat.

„Kui sul on eurod, siis sa saad neid pangas vahetada,“ kaebas 76-aastane Desai New Jerseys. „India ruupiatega ei tee seda keegi.“

India kuulutas alates 9. novembrist kehtetuks 500- ja 1000-ruupialised rahatähed, mis tähendab, et 86 protsenti ringluses olevast rahast on kehtetu, mida saab piiratud ajal India pankades uute rahatähtede vastu ringi vahetada. Sedasi plaanib India Modi valitsus võidelda maksudest kõrvalehoidmisega. Indias on aega kehtetuks kuulutatud raha hoiustamisega panka detsembri lõpuni, ütles Modi.

USAs enam kui 200 valuutavahetuspunkti omav Travelex teatas, et nad ei võta vastu 500- ja 1000-ruupialisi rahatähti, sest nad ei saa neid hulgi Indias ümber vahetada kehtivate rahatähtede vastu.

Eestis ei vaheta Tavid enam India ruupiat.