Ravimifirma on arutanud haigekassaga võimalust toota Eesti jaoks neid ravimeid, mis koormavad kõige rohkem meie ravimieelarvet.

Eelmisel nädalal allkirjastas Eestis baseeruv ravimikontsern Bravo Healthcare Ugandas selle Aafrika riigiga ühisettevõtte asutamise lepingu. 80 protsenti ettevõttest kuulub Bravo Healthcare'ile ja 20 protsenti Uganda valitsusele, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Enam kui 40 miljoni elanikuga Ugandas asub üks kontserni rajatud ravimitehas, teist hakatakse rekonstrueerima.

"Neile jättis väga sügava mulje Eesti teadus-arendustegevus ja haiglad ning ülikoolid. Nad soovivad, et ka Ugandas tehtaks ravimiarendust vastavalt Euroopa Liidu standardile ja Eesti abil," rääkis Bravo Healthcare'i juhatuse liige Riin Ehin.

Ka Eestisse plaanib India ärimehele Rakesh Pandey'le kuuluv Bravo Pharma ravimitehase ja teadusuuringute keskuse rajamist. Turg on Aasias ning Afrikas, kuhu olenevalt tellimusest on kontsernil õigus toota 129 ravimit.

Eesti haigekassaga on arutatud mõningate ravimite tootmist Eesti jaoks.

"Kui me koos haigekassaga vaatasime, millised ravimigrupid viivad Eesti ravimieelarvest kõige suurema hulga rahast välja, siis väga selgelt eristuvad hepatiit C vastased ravimid ja teatud onkoloogilised ravimid," selgitas Ehin.

Loe pikemalt err.ee'st.