"Minu käest küsitakse viimasel ajal palju, kes oleks parim keskpanga president. Kandidaate on tervelt neli. Väga erineva tausta ja erinevate iseloomudega inimesed. Millist presidenti meile vaja on?" rääkis Neivelt.

"Peamiselt on räägitud sellest, et panga president peaks olema nii tugev spetsialist makromajanduses kui ka tugev administraator. Ta peaks keskpanga koridoridesse värsket õhku tooma. Oleks vaja värsket verd ja piisavalt jõulist tegijat, kes asjad uue energiaga käima lükkab," kommenteeris Neivelt.

Samas arvestades Euroopa rahaliidu olukorda on ka seal vaja tugeva selgrooga isikut, lisas Neivelt, kes teiste keskpanga juhtidega nagu võrdne võrdsega suhtleb.

"Kindlasti peab ta praegustest teemadest „läbi hammustama“ ehk siis aru saama kui tõsine on olukord euroalal," mainis Neivelt.

"Minu arvates on arutelude juurest välja jäänud üks tähtis aspekt. Nimelt peab keskpanga uus juht olema suuteline siinsete kommertspankade juhid – ja parem oleks kui ka pankade omanike juhid – „üles rivistada“," rääkis pankur.

See võime oli olemas Vahur Kraftil, lisas Neivelt, aga Andres Lipstokil see puudus.

"Olen veendunud, et kui Kraft oleks keskpanga juhina jätkanud, poleks meil olnud sellist laenukasvu nagu oli aastatel 2006 ja 2007. Kraft oleks lihtsalt pangajuhtidele otsa vaadanud ja öelnud, et nii ei tohi. Ja pangajuhid oleks teda kuulanud, selgitas pankur.