„Ettevõtja ei tohi ühtegi toetust saada. Ettevõtja on see inimene, kes peab ise hakkama saama,“ lausus Indrek Neivelt Keskerakonna maksukonverentsi paneelis.

„Kui ettevõtja ise hakkama ei saa, siis ei ole vaja ettevõtlusega tegeleda,“ lausus Neivelt.

Tema sõnul peab riik toetama neid, kes ise hakkama ei saa, mitte neid kes saavad. Sellisel moel tegutsedes tuleks tema sõnul juurde juba üsna palju raha.

2014. aastal tegi Neivelt toona revolutsioonilise ning ka palju kriitikat saanud ettepaneku, et aastaks 2018, kui Eesti vabariik saab 100-aastaseks, oleks miinimumpalk Eestis 1000 eurot. „Ma arvan, et väärtusahelas edasiliikumiseks ei ole paremat moodust kui surve ettevõtjaile,“ tõdes Neivelt toona.

Uuest aastast rakenduvat tulumaksureformi nimetas Neivelt sammuks õiges suunas, sest senini oleme maksustanud tulu, millega ei ole võimalik ära elada. "See on hullem kui orjapidamine," lausus ta.

Samas on maksukoormus uue süsteemiga Neivelti sõnul lükatud madalapalgalistelt keskklassile, tema oleks maksustamist lükanud keskklassilt rohkem kinnisvaraomanikele, suurt tulu saavate inimeste peale. "Midagi ei oleks muutunud, kuid kahekordsest keskmisest ülespoole oleks pandud tulumaksuprotsendiks 33%," ütles Neivelt.

Sellel tasemel oleks Neivelti sõnul ka optimaalne kõrgeim tulumaksuaste, 50% hindab ta liiga kõrgeks.

Neivelti sõnul ei ole põhjust arvata, et maksusüsteem peab olema lihtne ja seda ei tohi muuta, sama ajal kui elu meie ümber pidevalt muutub.

Me kiidame enda lihtsat süsteemi ja räägime, et soomlastel ja sakslastel on keeruline. Aga on ka põhjus, miks see niimoodi on. „Mina küll ei ole see, kes ütleks, et vana Euroopa riigid on meist rumalamad. Pigem on see ikka vastupidi ja meie peame nendelt õppima,“ rääkis Neivelt.