Fondi suurus on enam kui 3 miljardit USA dollarit ning selle lõi kaevandusmagnaat Lang Hancock, Gina isa ning Bianca ja teiste laste vanaisa.

Peretüli sai alguse 2011. aastal, kui Rineharti kolm last - John, Bianca ja Hope ema vastu kohtutee ette võtsid. Vaid tütar Ginia jäi ema poolele. Hiljem loobus heitlusest ka Hope.

Fond loodi 1988. aastal ning selle kasusaajateks määras Lang Hancock oma neli lapselast. Gina pidi jääma fondi haldajaks kuni tema noorim tütar saab 25-aastaseks. See toimuski aastal 2011.

Vaid mõni päev enne selle tähtaja kukkumist tegi Gina liigutuse ning lükkas fondi üleandimise tähtaja 2068. aastale. Tema sõnul hoidutakse sel moel ülisuurest kasumimaksust.

Nii pöördusidki lapsed ema vastu kohtusse.

Kohtunik Paul Brereton ütles kohtuotsust välja kuulutades, et Gina oli näinud meeletut vaeva, et säilitada otsene või kaudne kontroll fondi üle. Õiglus oli aga tema laste poolel.

Gina Rinehart oli sel nädalal Forbesi andmetel maailma mõjuvõimsamate naiste edetabelis 37. kohal. Tema vara väärtus on 12,2 miljardit dollarit. See on aastaga kukkunud 5,2 miljardi võrra, sest rauamaagi hind on oluliselt kukkunud.

Fond omab 24% Gina Rinehartile kuuluvast rauamaaki kaevandavast Hancock Prospecting'ist.

Gina Rinehart on väga kriitiline austraalaste töökultuuri suhtes:

„Miljonäriks saamine ei ole monopol," ütles ta. „Kui tahate rohkem raha teenida, siis ärge istuge paigal ja vinguge, tehke midagi, et raha teenida - jooge, suitsetage ja sotsialiseeruge vähem. Kulutage rohkem aega tööle."