Eelmisel aastal ostis Coda ära Rootsi tarkvarafirma Simple Concepts. Tehinguga tuli kaasa ka Tallinnas asuv tütarfirma Simple Concepts Eesti OÜ. Christopher Webb Codast ütleb, et algul oli selle ostu taga lihtsalt huvi Simple Conceptsi raamatupidamisprogrammi Ocra vastu: ?Tahtsime seda toodet enda portfelli ja parim variant oli kogu firma ära osta.?

Otsus Tallinna kasuks

Kui britid Tallinna tulid, avastasid nad aga eest entusiastliku ja asjatundliku meeskonna. Coda tegevjuht Jeremy Roche lausub, et samal ajal läks neil Põhja-Inglismaal Harrogate?is asuva peakontori laiendamine üha raskemaks: ?Ruumid olid kitsaks jäänud, uusi töötajaid oli üha raskem leida, ka palgad on siin palju kõrgemad.? Nii pandigi kaks pluss kaks kokku ja otsustati Tallinna osakonda kinnipanemise asemel laiendada. Kui vanemate toodetega seotud tööd jäävad Harrowgate?i, siis Tallinnast saab baas uute turule tulevate programmide loomisel.

Tööjõu puuduse üle Coda juhid ei karda. Christopher Webb tõstab Webmedia, Skype?i ja Playtechi kiire laienemine kontekstis esile hoopis uute võimaluste tekkimise. Mida rohkem on firmasid, seda rohkem on ka töötajaid. Inimesed saavad ühes kohast teise liikuda, karjääri teha, ennast arendada, paremat palka otsida.

Webb toob näite mujalt maailmast: ?Silicon Valley on näide sellest, kuidas tihe konkurents hakkab ühel hetkel uusi programmeerijaid tootma.? Mingi koht teeb endale ühel alal maailmas nime ja hakkab niimoodi üha enam inimesi enda juurde meelitama. Vähemalt regionaalses mõõtkavas on ka Eestil võimalus selles suunas liikuda.

Mis on Coda?

?? Coda on 1979. aastal Suurbritannias loodud finantstarkvara loov firma. Eelmise aasta käive oli 1,5 miljardit krooni. Firmal on üle 2000 kliendi ja kontoreid mitmel maal Euroopas, Ameerikas ja Kaug-Idas. Töötajaid on kokku üle 550. Aasta jooksul peaks ka Tallinna kontoris tööle asuma umbes 20 spetsialisti, tulevikus rohkem.