Reutersi küsitlusele vastuseks ennustas üle poolte analüütikutest, et BoE kärbib baasintressimäära vähemalt poole võrra, et pehmendada Brexiti rahvahääletuse järgset šokki majanduses. Seda aga ei juhtunud.

"Et majanduskasvu toetamise ja inflatsioonieesmärgi poole pürgimise suhtes pole halvenemise märke, ootab enamik panga nõukogu liikmeid rahanduspoliitika lõdvendamist augustis," teatas BoE täna otsuse kommentaaris. "Stimulatsioonimeetmete täpne olemus ja maht määratletakse koos augusti majandusprognoosi ja inflatsiooniraportiga."

BoE pole intressimäära muutnud juba seitse aastat. Keskpanga juhi Carney sõnul ei taha ta minna sama teed mis Euroopa ja Jaapani keskpangad ning laenuvõtmise kulu järsult kärpida, sest sel oleks Suurbritannia pankadele liiga suur mõju.

Inglise nael on Brexiti referendumi järgselt kaotanud USA dollari vastu ligi kuuendiku oma väärtusest. Samuti on suure löögi saanud kinnisvarasektor, kus mitu ärikinnisvarafondi on peatanud oma osakutega kauplemise liigsuure väljudasoovijate arvu tõttu.