Lepingu kohaselt omandas Ingman Foods 100% AS Pajunen aktsiatest. Uus ettevõte saab nimeks Ingman Jäätised AS ja see on Eesti jäätiseturul suuruselt kolmas firma, omades ligi 15% jäätiseturust.

Ingman Jäätised AS juhatuse esimees Margus Kasteini sõnul on Ingmani eesmärgiks saavutada ostuga Eesti jäätiseturul vähemalt 25-protsediline turuosa.

“Eesti oli senini ainus Läänemere piirkonna riik, kus Ingmani jäätiste müügiga tegeles mitte nende kontrollitav ettevõte. Ingmani strateegia on olla ise aktiivne jäätisemüüja lähiturgudel ja seda ka Eestis,” lausus Kastein.

Läbi AS Pajuneni sai Ingman ka Spice Ice jäätisekohvikuid haldava OÜ Jäätisefriik omanikuks. Spice Ice jätkab frantsiisilepingu alusel, kus frantsiisiandjaks on Ingman Foods Oy Ab.

Ingman Foods Oy Ab on 1908. aastal asutatud suuruselt teine Soome piimanduskontsern. 2002. aasta käive oli Ingman Foodsil 4 miljardit krooni.

Ingman omab jäätisetehaseid nii Soomes, Rootsis kui Leedus. Ingmani jäätiste turuosa Soomes on 40%, Rootsis 15%, Eestis 15%, Lätis 4% ja Leedus 20%. Seega on Ingman Läänemere regiooni suurim jäätisevalmistaja.

Tuntumad Ingmani jäätised Eesti turul on Credo, Jättis, Super Viva, Lipsi jt. Hetkel ehitatakse Ingman Jäätised ASi moodsat sügavkülma ladu ja bürood Kalmistu teel, kus tegevust alustatakse järgmise aasta jaanuaris.