Tarbijate kindlustunde indikaator oli -19, mis on 17 punkti madalam kui aasta tagasi augustis ja 11 punkti madalam viimase 16 aasta keskmisest, selgub konjunktuuriinstituudi kodulehelt.

Suurenenud on tarbijate hulk, kelle arvates tööpuudus järgneva 12 kuu jooksul kasvab. Positiivne on, et vähenenud on tarbijate inflatsiooniootused. Perede rahalises olukorras viimase aasta jooksul olulisi muutusi aset leidnud ei ole, 45 protsenti peredest tuleb rahaliselt ots-otsaga kokku, 45 protsenti suudab säästa ja kümnendik eestimaalastest elab krooniliselt võlgu või varasemate säästude arvel.

Tööstusettevõtete kindlustustunne langes jätkuvalt, olles augustis -9, mis on 2 punkti halvem kui juulis ja 18 punkti madalam kui aasta tagasi. Olulisimaks toodangu kasvu piiravaks teguriks on vähene nõudlus, mida märkis 58 protsenti ettevõtetest. Tootjahindade tõus järgneva kolme kuu jooksul peaks aeglustuma. Töötajate arvu plaanib järgneva kolme kuu jooksul suurendada 11 prostenti ettevõtetest ja töötajate arvu vähendada 19 protsenti ettevõtetest, (ülejäänud ettevõtetel püsib töötajate arv samal tasemel).

Ehitusettevõtete kindlustunne püsis augustis madalal tasemel — indikaator oli -25 (aasta tagasi +16). Ehitushindade langus on viimastel kuudel aeglustunud. 47 protsendil ettevõtetest on tellimusi nii, nagu antud hooajale tavaline, kaheksal protsendil üle selle ja 45 protsendil on tellimusi vähem. Tööjõu nappus piirab tegevust üheksal protsendil ettevõtetest (aasta tagasi 53 protsenti), tegevust piirab enim ebapiisav nõudlus, mida nimetas 65 protsenti firmajuhtidest (aasta tagasi 14 protsenti).

Konjunktuuri halvenemist on selgemalt tunnetanud nüüd ka kaubandus. Juulis ja augustis oli üle aastate kindlustunde indikaator negatiive: juulis -4 ja augustis -5. Viimane selline kindlustunde madalperiood jääb aastatesse 1999-2000. Kaupade tellimusi järgneva kolme kuu jooksul tõmmatakse mõnevõrra koomale ja 19 protsenti kauplusi plaanivad vähendada töötajate arvu.