"Kahjuks leiab jah. Eks vahest tuleb ikka ette olukordi, kus kaks inimest või siis siinkohal õigemini kaks ettevõtet ei jõua mingites asjades omavahel kokkuleppele," ütles Jesper Veber Delfile.

Ta rääkis, et tegemist on võrdlemisi vana asjaga, kus ettevõte on vaidlustanud osaliselt ühe neile väljastatud arve ning kuna arve väljastajaga omavahel kokkuleppele ei jõutud, siis kahjuks ei jäänud muud üle, kui asi kolmandate osapoolte - inkassofirmade, advokaatide ja õigusorganite - lahendada jätta. Veberi sõnul on käib jutt küll ainult paarisajast eurost, kuid asi on pigem põhimõttes.

Ta ei soovinud täpsustada summat, vaidluse detaile ega nimetada teist osapoolt. “Milleks kedagi mustama hakata,” ütles ta ja lisas, et on jätkuvalt veendunud, et antud ebameeldiv olukord lõppkokkuvõttes ka ilma meedia abita lahendatud saab."

Veberite firma sai mõni aeg tagasi EASilt ligi 166 000 eurot toetust, mille otstarbekuse seadis kahtluse alla rahandusminister Jürgen Ligi. Ta võrdles summat õpetaja poolt teenitava 15 aasta palgaga ning küsis, et miks on vaja riigil mustkunstiku välismaale sõitmist toetada.

Veberi sõnul on kõigil täielik õigus oma arvamusele, nii ka minister Ligil. "Otseloomulikult teeb antud juhul sellise võrdluse kuulmine mind sõna otseses mõttes kurvaks, kuid kuna see kõik on seni minuni jõudnud ainult läbi meedia ja mitte algallikast, siis kahjuks ei ole mul seda omalt poolt võimalik kuidagi täpsemalt kommenteerida, sest mul pole õrna aimugi, mis kontekstis härra Ligi need konkreetsed sõnad lausus ja mida ta selle kõigega täpselt mõtles," sõnas Veber.

Konkreetne investeering läheb Veberi sõnul ettevõtte ekspordivõimekuse tõstmiseks. "Siinkohal juhiksin tähelepanu aga ka sellele, et kuigi EAS on kinnitanud ja määranud meie ettevõttele ekspordivõimekuse tõstmiseks toetuse, siis kahjuks ei tähenda see automaatselt seda, et mainitud raha meile kohe ka hõbekandikul kätte anti ning me sellega oma soovi ja äranägemise järgi talitama saime hakata," rääkis ta.
"Kaugel sellest. Tegelikkuses kompenseeritakse meile vaid osa antud projektiga seotud abikõlbulikest kuludest ning sedagi tagantjärgi ehk alles siis, kui oleme need kulud kõigepealt omalt poolt sooritanud ja mis peamine – reaalselt ka tulemusi ette näidanud. Nii et esmalt tuleb, nagu ikka, iseendal väga palju ära teha ja väga palju antud projekti investeerida."

"Küll aga ei saa ega kavatsegi salata, et seesama koostöö EAS-iga ning nendepoolne toetus, on terves selles protsessis ikkagi meeletult suureks abiks. Aidates meil ennekõike seatud eesmärkideni kiiremini jõuda. Peale selle on EAS-i inimeste näol tegu oma ala täielike asjatundjatega, nii et nende ääretult professionaalne ja personaalne lähenemine oma klientidele (sh ka meile), on ühes nendepoolt pakutava know-how’ga seni olnud praktiliselt hindamatud,"  kiitis ta.