Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink teatas Delfile, et kindlustusseltsidega arutatakse, kuidas tekkinud olukorras tagada efektiivne kahjukäsitlus ning mida teha selleks, et usaldus kindlustusturu vastu oleks jätkuvalt hea.

“Kindlustusturu arengu seisukohalt on seltside operatiivne ja asjatundlik kahjukäsitlus väga oluline, sest see mõjutab klientide suhtumist ja hoiakuid kindlustussektori vastu tulevikus,” märgib Trink.

Üleujutuskahjude tõttu tekkinud olukord Eestis näitab ilmekalt, et paljud kliendid ei ole teadlikud sellest, mis on nende kindlustuslepingu sisu ja milliste riskide vastu ennast tegelikult kindlustatud on.

“Peame seltsidega nõu, kuidas tagada klientide parem informeeritus kindlustuslepingutest. On selge, et kindlustus on väga vajalik toode, ent klient peab teadma, mille eest ta maksab ja millised riskid on kaetud. Seltsid saavad kindlustustoodete müügiprotsessis siin palju ära teha, samas on klientide endi huvitatus ja teadlikkus kahtlemata väga oluline, et tarkus ei saabuks tagantjärgi,” lisab Trink.