Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink ütles teisipäeval BNS-ile, et inspektsiooni poolt läbiviidavad menetlused pole avalikud ja inspektsioon ei soovi anda mingit infot, sealhulgas ka mitte seda, kas tegeleb praegu Neivelti aktsiatehingute uurimisega.

"Küll aga võime kinnitada, et inspektsioon analüüsib põhjalikult talle teadaolevat infot võimalike seaduserikkumiste kohta, sealhulgas ajakirjanduses avaldatud informatsiooni. Oma tegevuse tulemused avalikustame vastavalt vajadusele ja siis kui seadus seda võimaldab," märkis Trink.

Tänavu mais ütles Trink vastuseks küsimusele, kas Neivelt eksis 1998. aastal, et seda on väga raske hinnata. "Eks see ole piiri peal. Üldiselt kui mõned tunnused viitavadki võimalikule siseinfo kasutamisele, ei pruugi see nii olla," lausus ta.

Trink ütles toona, et inspektsioon uuris Neivelti 1998. aasta aktsiatehinguid juba enne, kui teema tehingutest tulenenud maksuvaidluse tõttu ajakirjandusse jõudis. Ajakirjandusse jõudnud infos polnud Tringi sõnul maksuvaidluse kõrval midagi uut.

Maksuvaidluse ja siseinfo kasutamise kahtluse põhjustas Neivelti 1998. aasta septembris Hansapanga aktsiate müügiks sõlmitud ja hilisema aktsiahinna languse tõttu tulusaks osutunud forward-tehing. Neivelt ise eitas siseinfo kasutamist forward-tehingu sõlmimisel.