Energiaturu Inspektsioon vastas reedel Andmekaitse Inspektsiooni kirjale, milles paluti teavet Eesti Energia poolt esitatud elektrienergia hinna muutuse kooskõlastustaotluse kohta.

Vastuses Andmekaitse Inspektsioonile kinnitab Energiaturu Inspektsioon jätkuvalt, et soovib avalikustada Eesti Energia poolt soovitava elektri hinnatõusu suuruse ja vastavad selgitused siis, kui Eesti Energia esitab konkreetse taotluse tariifide tõstmiseks. Tõenäoliselt esitatakse taotlus lähema nädala või paari jooksul. “Hetkel on konkreetsetest numbritest vara ja võimatu rääkida, kuna konkreetsest taotlust ei ole veel esitatud ja inspektsioon alles analüüsib Eesti Energia majandustegevust”, sõnas Energiaturu Inspektsiooni peadirektor Märt Ots.

“Praegu vaidleme Eesti Energiaga selles osas, millised kulud üldse ja millises ulatuses elektrienergia tariifidesse lülitada tohib. Samuti toimuvad vaidlused kulude taseme ja võimalike prognooside osas lähema kolme-nelja aasta jooksul”, lisas Ots.

Senikaua, kuni ei ole selged elektrienergia tariifide moodustamise põhimõtted, ei saa ka Eesti Energia AS inspektsioonile esitada taotlust, kus oleks ära näidatud konkreetsed numbrilised väärtused tariifigruppide lõikes.