Ühtlasi tegi inspektsioon ettekirjutuse Eesti Väärtpaberikeskusele ülevõtja ja temaga kooskõlastatud tegutsevate isikute arvel olevate AS Kalev aktsiate kasutamise ja käsutamise piiramiseks.

AS Rubla ei ole Finantsinspektsioonile esitanud rahandusministri määruse Ülevõtmispakkumisreeglid § 8 lg 7 punktis 1 nimetatud tõendeid, samuti muid andmeid ega dokumente, mida Finantsinspektsioon tuginedes väärtpaberiseadusele ja ülevõtmispakkumisreeglitele esitada palus.

Finantsinspektsiooni käsutuses olevad dokumendid ei ole inspektsiooni hinnangul ostuhinna tasumise piisavaks tõenduseks.

AS Rubla poolt AS Kalev aktsiate suhtes tehtava kohustusliku ülevõtmispakkumise prospekt ja teade esitati Finantsinspektsioonile kooskõlastamiseks 24. septembril. Vastavalt väärtpaberituru seadusele on kas otse või koos kooskõlastatult tegutsevate isikutega emitendi üle valitseva mõju saanud isik kohustatud 20 päeva jooksul tegema ülevõtmispakkumise emitendi kõigi aktsiate suhtes. Juhul kui valitseva mõju saanud isik 20 päeva jooksul kohustuslikku ülevõtmispakkumist ei tee, ei saa isik kuni rikkumise lõppemiseni hääleõigusi sihtemitendis teostada.

AS Rubla sõlmis 23. septembril kooskõlastatult tegutsemise kokkulepped Rootsi investeerimisfondiga East Capital Baltikumfonden ja Vipes Invest OÜ. Kokkulepete tulemusena omab AS Rubla koos kooskõlastatult tegutsevate isikutega 59,02% AS Kalev aktsiakapitalist ehk valitsevat mõju ettevõtte üle ja seetõttu tekkis AS-l Rubla ülevõtmispakkumise tegemise kohustus kõigi AS Kalev aktsiate suhtes.

Ühtlasi otsustas Finantsinspektsioon teha Eesti Väärtpaberikeskusele ettekirjutuse keelata AS Rubla, GKG Investeeringute AS, Mailtec OÜ, Linderin Grupp OÜ, Skandinaviska Enskilda Banken AB esindajakonto (East Capital Baltikumfondenile kuuluvad AS Kalev väärtpaberid) ja Vipes Invest OÜ väärtpaberikontodel olevate AS Kalev väärtpaberite kasutamise ja käsutamise, välja arvatud pantimise kuni 29. oktoobrini 2007.

Ettekirjutus annab ülevõtjale ja kooskõlastatult tegutsevatele isikutele võimaluse ja täiendava aja finantsvahendite kaasamiseks. Ettekirjutus on ka tehtud väikeinvestorite huvide kaitseks ja neile kindluse andmiseks, et ülevõtja tegutseb jätkuvalt kohustusliku ülevõtmispakkumise läbiviimise eesmärgil.