Investeerimishoiusega võib, kuid ei pruugi teenida tähtajalise hoiusega võrreldes kõrgemat intressi. Investeerimishoius võib ka intressi üldse mitte teenida. Investeerimishoius on tähtajaline hoius, mille intressimäär sõltub finantsinstrumentide või muu hoiusega seotud vara väärtuse muutusest. Kui investeerimishoiuse alusvara väheneb, siis pank reeglina intressi ei maksa. See tähendab, et klient investeerimishoiuselt mingit tulu ei teeni.

Riskipreemiaga investeerimishoiuse avamisel maksab klient pangale kõigepealt teenustasuna nn riskipreemia, mille suurus on reeglina 10% hoiustatavast summast. Riskipreemiat pank kliendile üldjuhul tagasi ei maksa. Juhul, kui hoiuselepingu tähtaja lõppemisel ei ületa väljamakstava intressi summa riskipreemiaks makstud summat, tuleb kliendil riskipreemia või osa sellest kahjudesse kanda.

Reedel avaldatud artiklis väitis Swedbank, et hoiustajad, kes soovivad oma arvelduskontodel kasutuseta seisva raha parema intressiga teenima panna, on riskivaba võimalus nii lühemateks kui pikemateks perioodideks investeerimishoiuse näol täiesti olemas.