?Need investeeringud tõstavad meie tootmisvõrgu võimsust, toetades sellega meie terviklike tooteplatvormide algatust ja lisades varustuspaindlikkust terve rea toodete puhul,? ütles Inteli asepresident ja tehnoloogia- ja tootmisgrupi juht Bob Baker. ?Tootmine on Inteli jaoks oluline konkurentsieelis, mis on üheks meie äri alustalaks ja mis võimaldab meil anda klientidele uusi tooteid suurtes kogustes.?

Colorado Springsis kulutatakse 190 miljonit dollarit nn ?puhassaali? täiustamiseks. See võimaldab teostada teistes Inteli tehastes silikoonvahvlitele kinnitatavate protsessorite viimased töötlusetapid enne lõppteste ja pakkimist. Ehitustöö algab kohe ning protsessorite töötlus võib alata 2007. aasta teisel poolel.

Massachusettsi osariigis Hudsonis suunab Intel 155 miljoni dollarilise investeeringu üldise tootmisvõimsuse suurendamiseks. Selleks lisatakse uusi seadmeid ja muudetakse tehaseosade konfiguratsiooni. Saavutatavat tootmisvõimsuse kasvu kasutatakse kiibistike ja teiste loogikatoodete valmistamiseks, et toetada Inteli platvormialgatusi mobiilseadmete, lauaarvutite ja serverisüsteemide vallas. Investeering loob Hudsonis üle 300 uue töökoha.

Ühtlasi teatas Intel, et ostab kontoripinna Colorado Osariigis Ft. Collinsis, kuhu luuakse disainikeskus osale Itanium protsessorit välja töötavast meeskonnast.